Ортопед-травматолог вищої кваліфікаційної категорії

Серпень 5, 2019

Історія одного коліна 15 річну дитину.

403 Views

1,5 роки тому, в результаті травми коліна, дитині видалили медіальний меніск, задній ріг. Як результат, з’явилися болі в коліні вже через 6 місяців постійний Болі після фізичного навантаження і ходьби. Лікувалися консервативно з гіалуроновою кислотою і фізіопроцедурами. Зверталися до мене на консультацію і я, як і інші колеги, призначив фізіпроцедури, ЛФК. Результату ніякого. За МРТ чітко видно куксу заднього рогу медіального Меніс ка і зміни хряща. У даній ситуації консервативна терапія безрезультатна, а прогресування захворювання очевидно. Результат усього цього до 30 років було б запропоновано повна або часткова заміна суглоба. А це івалідізація. В кінцевому підсумку я запропонував опцію, яка благо існує у нас в Україні, це пересадка штучного меніска. Він являє собою якийсь матеріал, що формою нагадує меніск, в якому проростають сполучна тканина і через 1 рік він перетворюється в меніск. Операція проводилася закрито, під контролем відеокамери. На наступний день батьки забрали дитину з лікарні. Звичайно результати будуть видні через деякий час, але це єдиний шанс в цьому випадку.

Новини

Поради від лікаря: як відновитися після артроскопії колінного суглоба

При артроскопії колінного суглоба коліно пацієнта не травмується сильно, тому реабілітація проходить дуже швидко і людина може повернутися до своїх справ і роботи. Але для того щоб все успішно зажило...

Кісточка на нозі: ортопеди попереджають, що вона може бути серйозною загрозою

По науковому це захворювання називається – вальгусна деформація першого пальця стопи. Дана хвороба зазвичай проявляється в кісточці яка виступає на стопі поруч з великим пальцем. Хто найчастіше схильний до наявності...

Операційний випадок: часткова заміна коліна

Часткова заміна колінного суглоба при руйнуванні хряща – дуже ефективне оперативне втручання. Його переваги: пацієнти швидко відновлюються больовий синдром набагато менше, ніж при повній заміні Але частковий протез не можна...